Tocmai ai decis să începi o nouă afacere sau ai deja propriul tău business și te-ai gândit să-ți extinzi oferta și în mediul online?
Înseamnă că este timpul să ai propriul tău site web!
Ești la început și nu știi încotro să o apuci, cu ce să începi, la cine să apelezi?
Iată care sunt primii pași atunci când vrei să construiești propriul tău site web:
A. Domeniul și găzduirea
Primul lucru la care trebuie să te gândești este care va fi numele site-ului tău web.
Denumirea site-ului este adresa la care vei fi găsit, cum ar fi „mysite.ro” și trebuie să fie scurtă, ușor de reținut și de impact.
Pentru a verifica dacă o denumire nu a fost deja rezervată, există companii specializate care îți vor găzdui denumirea și conținutul site-ului.
Tot ceea ce trebuie să faci este să cauți după cuvinte cheie ca „înregistrare domenii web” și vei găsi o întreagă lista de firme.
B. Structura
Ai ales denumirea și ai deja un domeniu, este timpul să pui pe hârtie o schiță despre cum vrei să arate și ce va conține site-ul tău web. Gândește-te la experiența de navigare a utilizatorilor, la ce vrei să le arăți și la ceea ce vor aceștia să găsească pe site-ul tău.
Cu cât este mai bine organizată structura site-ului tău web, cu atât ai mai multe șanse să obții un loc mai bun la căutarea pe motoarele de căutare.
Astăzi este mult mai simplu să îți construiești singur site-ul web, deoarece există o mulțime de companii specializate care oferă platforme și template-uri.
Caută după cuvinte cheie ca „website builder” sau „website software” și vei găsi cele mai bune platforme software de dezvoltare site-uri web.
C. Conținutul
Tot ce ai de făcut acum este să adaugi conținut cât mai detaliat și relevant pe paginile site-ului tău. Descrie cât mai bine produsele și serviciile tale, oferind o experiență de neuitat vizitatorilor tăi.
D. Monitorizarea și Optimizarea
Începând cu acest pas suntem deja la nivelul al doilea de experiență.
Activitățile de monitorizare și optimizare ale site-ului sunt importante pentru a atrage și reține cât mai mult atenția utilizatorilor.
Este foarte important să urmărești numărul de vizitatori, feedback-ul și comportamentul acestora, să optimizezi site-ul pentru a atrage și reține cât mai mult atenția utilizatorilor.
E. Promovarea
Pentru a avea un site web de succes în mod sigur vei avea nevoie sa investești în promovare online.
Citește și articolele „Ce face o agenție SEO?”, „Ce sunt și de ce folosim website add-ons?”